Blijvend afslanken

Onder blijvend afvallen verstaan we "verlies van vijf tot tien procent van het oorspronkelijke gewicht, dat wordt volgehouden voor de duur van een jaar". Voor succesvol behoud van resultaat hoeft niet het volledige verloren gewicht eraf te blijven. Onder succesvol wordt gesproken "bij behoud van het verlies van vijf tot tien procent van het totale gewicht na een jaar".

 

Er wordt veel onderzoek gedaan naar gewichtsverlies. Duidelijk is dat afvallen op korte termijn vanuit verschillende methoden succesvol kan zijn. Een onderzoek toonde aan dat gemiddeld 80% van de mensen na een jaar weer terug is op hun startgewicht.

 

Twee jaar later is dat percentage opgelopen tot 85%, en na drie jaar stijgt dat verder tot voorbij 95%. Het houden van een gezond voedingspatroon en kennis over voeding is echt de enigste manier om blijvend af te vallen.

Wanneer je gezond wilt afvallen of aankomen, raden wij je aan om onze gratis online cursus te volgen. Weten waar je mee bezig bent en de juiste kennis vergaren, is de beste en enige manier om blijvend af te vallen zonder jojo-effect. Klik in het menu of hieronder op Cursus Gezond Gewicht om direct te beginnen met de gratis cursus.

Advertentie