Buikomvang meten

Ook je buikomvang geeft aan of je een gezond gewicht hebt of niet. In de buikholte zit orgaanvet, welke onze organen beschermt. Maar te veel vet in de buikholte is ook weer niet goed. Dit verhoogt namelijk het risico op hart- en vaatziekten. Meet daarom regelmatig je buikomvang. Je buikomvang meet je tussen de bovenkant van het heupbeen, en de onderkant van de onderste rib in. Lees de waarde af na een uitademing.

 

 

Buikvet (ook wel visceraal vet genoemd) zit voornamelijk rondom onze vitale organen. Buikvet kan processen die zich in de buik afspelen verstoren. Zo kan het bijvoorbeeld de gevoeligheid voor insuline verminderen, waardoor koolhydraten moeilijker kunnen worden opgenomen in onze cellen. Dit vergroot de kans op diabetes. Ook kan een teveel aan vet je hormoonbalans verstoren.

Wanneer je gezond wilt afvallen of aankomen, raden wij je aan om onze gratis online cursus te volgen. Weten waar je mee bezig bent en de juiste kennis vergaren, is de beste en enige manier om blijvend af te vallen zonder jojo-effect. Klik in het menu of hieronder op Cursus Gezond Gewicht om direct te beginnen met de gratis cursus.

Advertentie