5 Kilo afvallen

Als je wilt afvallen is het hebben van een energiebeperking een pré. Energiebeperking betekent het verminderen van je energie inname, waardoor de reserves van het lichaam aangesproken. Een zeer extreme vorm hiervan wordt ook wel een crashdieet of zeer laag calorisch dieet genoemd. Wij zijn van mening dat de meeste diëten niet werken of ongezond zijn. Het gaat er echt om om te weten wat je eet, weten waar je mee bezig bent en het houden van een gezond voedingspatroon.

 

Als je 5 kilo wilt afvallen, kan je dit het beste geleidelijk aan doen. Denk hierbij aan 0,5 - 1 kilo per week. Dus als je 5 kilo wilt afvallen doe je hier meestal tussen de 5 en 8 weken over. 5 Kilo in 1 week afvallen is ongezond en creëer je een jojo effect, waardoor je snel weer aan zult komen (meer dan je bent afgevallen).

 

Wanneer je gezond wilt afvallen of aankomen, raden wij je aan om onze gratis online cursus te volgen. Weten waar je mee bezig bent en de juiste kennis vergaren, is de beste en enige manier om blijvend af te vallen zonder jojo-effect. Klik in het menu of hieronder op Cursus Gezond Gewicht om direct te beginnen met de gratis cursus.

Advertentie