Vetpercentage meten

Te veel vet verhoogt het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes type 2 (suikerziekte). Daarom is het goed om grip te houden op het vetpercentage in je lichaam. Er zijn verschillende manieren om het vetpercentage te meten. Bij een huidplooimeting meet u de dikte van de huidplooi op minimaal 3 plekken op uw lichaam. Wil je op een makkelijkere manier je vetpercentage meten, dan is een weegschaal met een vetpercentagemeter de uitkomst.

 

 

Onder het vetpercentage verstaan we de hoeveelheid lichaamsvet in verhouding tot je gewicht. Voor mannen ligt dit tussen de 7% en 25%, en voor vrouwen tussen de 21% en 36%. Vrouwen hebben namelijk meer borstweefsel en leggen vetreserves aan voor een eventuele zwangerschap. Ook leeftijd speelt een rol.

Wanneer je gezond wilt afvallen of aankomen, raden wij je aan om onze gratis online cursus te volgen. Weten waar je mee bezig bent en de juiste kennis vergaren, is de beste en enige manier om blijvend af te vallen zonder jojo-effect. Klik in het menu of hieronder op Cursus Gezond Gewicht om direct te beginnen met de gratis cursus.

Advertentie