BMI berekenen

De BMI (Body Mass Index) is een internationaal gebruikte maat welke laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Deze geeft een inschatting van hoe gezond je lichaamsgewicht is. De berekening is; (gewicht in kg) : (lengte in meter x lengte in meter). Je kunt dit ook online berekenen. Voor volwassenen ligt een gezond BMI tussen de 18,5 en de 25. Voor bodybuilders, Aziaten, ouderen en kinderen gelden andere grenzen.

 

 

 

Een nadeel hierbij is dat er geen rekening wordt met de bouw en samenstelling van je lichaam. Toch geeft de BMI een aardige indruk van je lichamelijke situatie. Houdt er wel rekening mee dat bij het wegen van je gewicht, deze in de loop van de dag kan schommelen met wel 2 kilo verschil. Metingen moeten bij voorkeur op dezelfde tijdstip van de dag gebeuren. Wanneer je naast de BMI ook je buikomvang meet, krijg je een meer realistische blik.

Wanneer je gezond wilt afvallen of aankomen, raden wij je aan om onze gratis online cursus te volgen. Weten waar je mee bezig bent en de juiste kennis vergaren, is de beste en enige manier om blijvend af te vallen zonder jojo-effect. Klik in het menu of hieronder op Cursus Gezond Gewicht om direct te beginnen met de gratis cursus.

Advertentie