Een gezond gewicht

Een gezond gewicht is eigenlijk moeilijk te omschrijven, want waar gaan wij vanuit? De ene persoon heeft veel spieren, de andere persoon is weer lang of heeft een gemiddeld gewicht maar toch met een buikje. Een gezond gewicht heeft veel voordelen. Je hebt meer energie, een betere weerstand en je zit lekkerder in je vel. Bovendien loopt je minder risico op ziektes en aandoeningen zoals een hoge bloeddruk, diabetes of kanker.

 

Bij overgewicht heeft je lichaam vaak moeite om je bloedsuiker in balans te houden. Op den duur kan dat leiden tot diabetes. De kans op diabetes wordt al meteen kleiner als je afvalt. Om een indruk te krijgen of je een gezond gewicht hebt, kun je je BMI berekenen, en je buikomvang meten.

Wanneer je gezond wilt afvallen of aankomen, raden wij je aan om onze gratis online cursus te volgen. Weten waar je mee bezig bent en de juiste kennis vergaren, is de beste en enige manier om blijvend af te vallen zonder jojo-effect. Klik in het menu of hieronder op Cursus Gezond Gewicht om direct te beginnen met de gratis cursus.

Advertentie